poslankyně Evropského parlamentu
poslankyně Evropského parlamentu
czech english
Evropanka roku 2006

Tiskové zprávy


Reakce na lživé nařčení Zuzany Roithové z členství v KSČ

Ohražuji se proti nařčením, které se objevily v médiích.
 
[ 25. ledna 2012 | Autor: Zuzana Roithová ]
 

Bezprostředně po skončení ideové konference KDU-ČSL, která se odehrála v sobotu 21.ledna 2011, se v elektronických médiích objevilo nařčení, že poslankyně Evropského parlamentu za KDU-ČSL Zuzana Roithová bývala v minulosti členkou Komunistické strany Československa. Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek, který se na konferenci o Zuzaně Roithové vyslovil jako o možné lidovecké kandidátce na úřad prezidenta, obdržel podobně jako další členové strany znepokojující dotazy, zda je tato informace o členství Z. Roithové v KSČ pravdivá. Zuzana Roithová ji kategoricky popírá.

 „Až do roku 1990 jsem nebyla kandidátem ani členem žádné politické strany, natož KSČ,“ prohlašuje Zuzana Roithová, „po listopadu 1989 jsem byla spoluzakladatelkou a mluvčí Občanského fóra zdravotníků, ale první a jedinou stranou, do níž jsem vstoupila, byla až v roce 1999 KDU-ČSL. Dokonce i ministryní a senátorkou jsem se stala jako nestraník.“

MUDr. Zuzana Roithová se v roce 1990 stala ředitelkou Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. V roce 1998 byla ministryní zdravotnictví ve vládě Josefa Tošovského. Poté byla zvolena jako bezpartijní na kandidátce čtyřkoalice senátorkou. V roce 2004 a 2009 byla již jako členka KDU-ČSL zvolena poslankyní Evropského parlamentu.

 Přestože je lživé tvrzení o členství Zuzany Roithové v KSČ anonymní a přestože se většina seriózních médií nenechala touto informací oklamat, je křesťansko-demokratická politička připravena se proti této pomluvě bránit všemi legální prostředky a případně i soudní cestou.

Pro více informací:

 Kancelář Zuzany Roithové:+32 228 47 485

www.roithova.cz email: zuzana.roithova@europarl.europa.eu


Chci být informován o aktualitách - RSS
Webhosting a SEO pro server www.roithova.cz zajištuje Rozhled