poslankyně Evropského parlamentu
poslankyně Evropského parlamentu
czech english
Evropanka roku 2006

Evropská lidová strana


Webová stránka klubu Evropské lidové strany

 
[ 5. listopadu 2009 | Autor: KH ]
 

Jako největší klub v Parlamentu, v němž mají nyní výraznou většinu nelevicové strany, má klub ELS pro prosazení politického programu a získání potřebných hlasů silnější postavení než kterýkoli jiný klub. Tato síla se odráží ve výsledcích hlasování na plenárních zasedáních Evropského parlamentu, neboť klub ELS bývá častěji než kterýkoli jiný klub na vítězné straně.

Díky své početní převaze také zastávají členové klubu ELS v Parlamentu řadu klíčových pozic: jsou členy předsednictva EP, místopředsedy EP (5 členů), předsedy výborů a podvýborů EP (10 z 22) a kvestory (2 z 5). Členové klubu ELS mají v rámci parlamentních výborů vynikající postavení, které jim umožňuje určovat podobu stanovisek EP k návrhům zásadních legislativních dokumentů a dalších důležitých zpráv: v porovnání s ostatními skupinami EP jsou členové klubu ELS zpravodaji většiny záležitostí prvořadého významu.

Úkolem Evropského parlamentu, který je volen každých pět let přímou volbou, je vykonávat jménem občanů demokratickou kontrolu nad rozhodovacím procesem v Evropské unii.

Stránky klubu Evropské lidové strany jsou zde: http://eppgroup.eu/home/en/default.asp?lg1=cs


Chci být informován o aktualitách - RSS
Webhosting a SEO pro server www.roithova.cz zajištuje Rozhled