poslankyně Evropského parlamentu
poslankyně Evropského parlamentu
czech english
Evropanka roku 2006

Má činnost


Tradiční bítešské hody

Na neděli 9.9.2012 v odpoledních hodinách  přijala  Zuzana Roithová pozvání na  Tradiční bítešské hody ve Velké Bíteši.
 
[ 9. září 2012 | Autor: ]
 

TISKOVÁ ZPRÁVA

Europoslankyně Zuzana Roithová zavítá do Velké Bíteše

 Velká Bíteš - Europoslankyně MUDr. Zuzana Roithová zavítá v neděli 9. září do Velké Bíteše. Navštíví tradiční velkobítešské hody, setká se s představiteli města i okolních obcí a také se seznámí s problematikou, která tíží malá města a obce. „Vzhledem k  bohatým zkušenostem paní Roithové budeme zvědaví zejména na její názor, jak strategicky rozvíjet náš region a jak efektivně využít evropské prostředky,“ říká místostarosta Velké Bíteše Tomáš Kučera.

Zuzana Roithová v rámci návštěvy převezme záštitu nad soutěží Bíteš hledá borce, která se uskuteční v sobotu 8. září odpoledne. Na velkobítešském náměstí pak celé nedělní odpoledne bude věnovat setkáním s občany. Doprovodí ji kandidát na hejtmana kraje Vysočina MUDr. Vít Kaňkovský. Navštíví také kostel sv. Jana Křtitele, který je nejdůležitější památkou města, a který s přispěním města a Ministerstva kultury prochází v posledních letech významnou obnovou.

Zuzana Roithová je od roku 2004 poslankyní Evropského parlamentu a v roce 2006 získala ocenění Evropanka roku. V roce 2012 přijala nabídku kandidovat na prezidentku ČR za KDU-ČSL. V Evropském parlamentu se výrazně zasazuje za práva spotřebitelů, věnuje se například ochraně před internetovými podvodníky. Výrazné je také její zahraničně-politické působení. Vystoupila například proti věznění Julie Tymošenkové.

Zuzana Roithová Velkobítešsko navštíví již podruhé – naposledy se tak stalo před dvěma lety při otevírání Centra kultury, sportu a zájmových činností v Osové Bítýšce.

Kontakt:

Ing. Tomáš Kučera, místostarosta

 

Město Velká Bíteš

Masarykovo nám. 87

595 01 Velká Bíteš

mobil:602 201 775

tel.: 566 502 537

e-mail: tomas.kucera@vbites.cz

 


Chci být informován o aktualitách - RSS
Webhosting a SEO pro server www.roithova.cz zajištuje Rozhled